Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 

Välkommen till vår gemensamma hemsida.

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur, så har vi ebland en del uppdrag. Lasse har arbetat myckjet med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Vi har tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, där jag Ingela har skapat alla små figurer (människor och djur) Lasse gör allt övrigt i modellerna. Mark, hus och allt annat. Vi har gjort Stolar som skulpturer till ett projekt i Norge för flera år sedan. ”Erfaringsstoler”, konst som möter naturen.

Ingela arbeter som pedagog med bild genom Kulturskolan för barn/ungdomar. Har även en grupp med vuxna kvinnor i Improvisation/Rörelse. Jättespännande och roligt! Lasse har en målargrupp för vuxna. All den verksamhet med kurser har vi i vårt eget Kulturhus ”Aggershus” på andra sidan vägen. Ett gammalt Babtisstkapell som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1860, liksom skolan vi bor och arbetar i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Så gott som varje morgon så ”går vi till jobbet”. Det känns skönt när det är hemma man arbetar.Här finns så fina rundor att välja på. På så vis kan vi följa naturens växlingar. För oss ett gott sätt att leva på. Naturen är en källa till så mycket positivt.
Berga skola där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, sen så har vi snickarverkstaden i det lilla röda huset. Vi trivs här på Berga, varje timme på dygnet, året om! Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.

Den 19 jan 2020SOL! Idag har vi haft sol en massa timmar!!! Så härligt!

I går kväll så var det solsken på Aggershusscenen! Vi gästades av gruppen

NEW TIDE ORQUESTA som bjöd på en otroligt fin konsert! De har varit här tidigare och nu hoppas jag det inte var sista gången. De fick stående ovationer efter sista stycket. Det var härligt! Vilken stämning! Jag som pysslat och förberett känner mig så lycklig efter en sån här kväll! Tack tack fina musiker och tack ni så otroligt fina publik som gästar oss! Utan er vore det inget.*


Förra lördagen hade vi en Bokrelease i Aggershus. Spännande! Det var Kerstin Malmberg som givit ut en bok på ekström&garay förlag, med titeln ”Sistungen”. Jag fick den stora äran att teckna bilden på bokens framsida. Kerstin Malmberg är min goa syster och vi har samarbetat ett antal gånger under åren med olika projekt. Det är spännande och roligt. Jag tror och hoppas att hon skriver många fler böcker. Inte för att jag ska få illustrera varje bok, utan för att jag tycker om att läsa det hon skriver.


*

Andra konserten år 2020 blir den 8 februari. Då gästas vi av ”nära” musiker. Det är trion KRAKELUR som består av Göran ”Freddy” Fredriksson, Per Falkenström och Hélène Nevers som kommer att finnas på scenen. Tre fina spelemän.

Det blir Cittern, vevlira, fiol, nyckelharpa, blockflöjter, härjedalspipa, crumhorn och sång. Egna arrangemang av traditionell musik fr Närke och Bretagne. Europeisk folkmusik med klang av renessans samt egna kompositioner.

Vårens alla konserter finns på sidan KONSERTER/EVENEMANG.


*

För drygt en vecka sedan så fick Lasses gamla skulptur ”Livets schack”, som under många år varit med om så mycket äntligen en placering. Det har flyttats hit och

dit under många år. Bland annat stått i gallerian i Hallsberg, där det blev svårt vandaliserat. Några hade då eldat och slagit sönder flera av pjäserna, som Lasse

sen fick lov att reparera. Nu har det äntligen fått sin placering på nybyggda boendecentret Bergsparken i Lindesberg. Nu har det kommit ”hem”, för det

var i Lindesberg det skulle stå.


*


Nu har mina två Bildgrupper startat som jag har genom Hallsbergs Kulturskola. Det är unga människor från 8 år i yngre grppen och från 13-19 år i äldre gruppen. Det arbetet är så spännande och roligt. Dessutom är alla elever nog de trevligaste och flitigaste man kan ha! Det kändes fint att träffa dom igen, även att möta några nya.


*

Idag var solen strålande på en klarblå himmel. LJUVLIGT!


*


Gruppen NEW TIDE ORQUESTA gästade Aggershus

”LIVETS SCHACK”

Bokrealese i Aggershus. Författare Kerstin Malmberg med sin nya bok ”SISTUNGEN”.


I Lasses ateljé. Vår vän Eva är på besök.


Några bilder från Lasses ateljé*


Vår bok ”En Modellbyggares vardag” och boken ”Gränslandet” (Lasses teckningar och jag Ingela har skrivit poesi med inspiration från Lasses bilder).De finns att köpa på nätet hos Bokbörsen, genom ”Liljans antikvariat” som innehavs av två musiker från trion Krilja som gästat Aggershus många gånnger. http://www.bokborsen.se

Dom finns även hos oss i Aggershus.Uppdaterat den 19 januari. 2020 av Ingela

 

New Tide Orquesta på scenen i Aggershus...

___________________________________