Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 

Välkommen till vår gemensamma hemsida.

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur, så har vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat myckjet med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Vi har tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, där jag

Ingela har skapat alla små figurer (människor och djur) Lasse gör allt övrigt i modellerna. Mark, hus och allt annat. Vi har gjort Stolar som skulpturer till ett

projekt i Norge för flera år sedan. ”Erfaringsstoler”, konst som möter naturen.


Ingela har en grupp med vuxna kvinnor i Improvisation/Rörelse. Det är jättespännande och roligt! Vi har arbetat tillsammans i många år. Lasse har en målargrupp för vuxna. All den verksamhet med kurser har vi i vårt eget Kulturhus ”Aggershus” på andra sidan vägen. Det är ett gammalt Baptistkapel som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1860, liksom skolan vi bor och arbetar i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Så gott som varje morgon så ”går vi till jobbet”. Det känns skönt när det är hemma man arbetar.Här finns så fina rundor att välja på. På så vis kan vi följa naturens växlingar. För oss ett gott sätt att leva på. Naturen är en källa till så mycket positivt.
Berga skola där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, snickarverkstaden finns i ett

rött litet hus alldeles intill häcken. Vi trivs här på Berga, varje timme på dygnet, året om!

Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.

Den 30 juli 2021


Plötsligt har det blivit kallt ute, eller svalt kanske man ska säga. Det är lite skönt tycker jag att vila lite från värmen. Lite regn har vi fått, men det behövs nog mer. Vissa delar i landet har fått långt mer än de behöver, ja varken det ena eller andra är bra. Lagom, ett så fint ord.*


Nu har vi en vecka (två helger) med vår andra utställning denna sommar. Ja mest är det väl Lasses utställning, men jag är i alla fall med på ett hörn med lite figurer och en del uppdrag som vi arbetat med båda två.

Men alla skissmodeller är Lasses fina arbeten. Det finns materialprover och en hel del vackra och spännande ritningar från olika uppdrag.


Fortfarande står alla bord och stolar lite här och där runt Aggershus, så den som har fika- eller lunchkorg med kan välja en fin plats. Om det regnar finns det även platser som har tak.  Pippirundan finns också kvar. En liten lagom runda som nästan är som en sagostig!


Den här utställningen hade sin vernissage lördagen den 24 JULI.

Affisch med öppettider finns på sidan ”Utställningar nu eller senare”

Utställningen varar t.o.m 8 AUGUSTI.
*


Den första konserten är bokad den 27 augusti!!! ÄNTLIGEN!

Då kommer ROOMs ensemble och gästar oss!

Info finns på sidan Konserter/Evenemang. Det blir lite exklusivt  då vi endast kommer ta emot 20 personer i publiken. Boka gärna redan nu!
Vi är fortfarande väldigt glada över att vi i Musikmagasinet Lira kommit
med på listan över Sveriges 25 bästa
spelställen! Så kul! Vi kom med som
nr 13! Det känns väldigt hedrande! Hoppas många läser och sprider.
Tack till de musiker som röstat fram oss!

*


Fortsätt njuta sommaren!.


*


Vår bok ”En Modellbyggares vardag” och boken ”Gränslandet” (Lasses teckningar och jag Ingela

har skrivit poesi med inspiration från Lasses bilder).De finns att köpa på nätet hos Bokbörsen, genom ”Liljans antikvariat” som innehavs av två musiker från trion Krilja som gästat Aggershus många gånger. http://www.bokborsen.se

Dom finns även hos oss i Aggershus.


Uppdaterat den 30 juli 2021 av Ingela