Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 

Välkommen till vår gemensamma hemsida.

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur, så har vi ebland en del uppdrag. Lasse har arbetat myckjet med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Vi har tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, där jag Ingela har skapat alla små figurer (människor och djur) Lasse gör allt övrigt i modellerna. Mark, hus och allt annat. Vi har gjort Stolar som skulpturer till ett projekt i Norge för flera år sedan. ”Erfaringsstoler”, konst som möter naturen.

Ingela arbeter som pedagog med bild genom Kulturskolan för barn/ungdomar. Har även en grupp med vuxna kvinnor i Improvisation/Rörelse. Jättespännande och roligt! Lasse har en målargrupp för vuxna. All den verksamhet med kurser har vi i vårt eget Kulturhus ”Aggershus” på andra sidan vägen. Ett gammalt Babtisstkapell som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1860, liksom skolan vi bor och arbetar i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Så gott som varje morgon så ”går vi till jobbet”. Det känns skönt när det är hemma man arbetar.Här finns så fina rundor att välja på. På så vis kan vi följa naturens växlingar. För oss ett gott sätt att leva på. Naturen är en källa till så mycket positivt.
Berga skola där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, sen så har vi snickarverkstaden i det lilla röda huset. Vi trivs här på Berga, varje timme på dygnet, året om! Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.

Den 30 mars 2020En underbar sol på en fantastiskt blå himmel! Men vinden är ganska isig.

Ja vi är fortfarande mitt i Coronapandemin. Det är märkliga dagar och

på samma gång så blir man van vid den här lite speciella vardagen.


Vi är tacksamma att vi är två som är 70+ (eller jag blir 70 i sommar:-).

Vi har varandra och vi bor otroligt vackert med natur runt omkring. Ja vi

traskar många promenader. Ibland möter vi någon eller några av alla våra

fina grannar som bor här omkring. Då får man en mysig pratstund på lite avstånd. Det känns väldigt fint. Men vi hoppas innerligt att detta snart

får en ände så människor kan mötas igen.

För jag tror vi behöver varandra.


*


Vi är fortfarande väldigt glada över att vi i Musikmagasinet Lira kommit

med på listan över Sveriges 25 bästa spelställen! Så kul! Vi kom med som

nr 13! Det känns väldigt hedrande! Hoppas många läser och sprider.

Tack till de musiker som röstat fram oss!*

Sara Möllers konsert är fortsättningsvis inställd. Sen har vi ytterligare två konserter inbokade (se sidan KONSERTER/EVENEMANG). Vi har lite hopp kvar men självklart är vi medvetna om att även de två kan bli inställda.

Då får vi hoppas på hösten. En dag i taget.*


Vår utställning i Säffle är nedplockad och hämtad. Vi blev så varmt och fint mottagna av Konstföreningen i Säffle. Det blir man alltid så glad av. Den 4 april var det tänkt att ha en utställning i Åmål, men den är inställd. Vi satsar på nästa vår än så länge. Det är tanken. En dag i taget.*

Vi gjorde en härligt fin utflykt häromdagen. Vi körde via Pålsboda, Kilsmo, Brevens Bruk, Bo, Hjortkvarn och sist Skogaholm och hem. Kaffekorg, ritblock och kameran var med. Det blev en jättefin tur. En annan dag var vi vid stranden, dit vi alltid älskat att åka till. Skagerns strand. Fikakorgen med. Men oj, då blåste det så mycket så att fikat fick drickas inne i bilen. Men njöt gjorde vi ändå.


*

Vardagen rullar på och det är SOL på en härligt blå himmel!


*

Vi åkte via Tiveden hem och där blev det fika vid en vacker rastplats.


.

Så rullar vi via Brevens bruk på småvägar förbi några hyggen som Lasse gärna skissar av.Ännu en fikapaus innan vi närmar oss hemtrakterna.!!!


*


Vår bok ”En Modellbyggares vardag” och boken ”Gränslandet” (Lasses teckningar och jag Ingela har skrivit poesi med inspiration från Lasses bilder).De finns att köpa på nätet hos Bokbörsen, genom ”Liljans antikvariat” som innehavs av två musiker från trion Krilja som gästat Aggershus många gånnger. http://www.bokborsen.se

Dom finns även hos oss i Aggershus.Uppdaterat den 30 mars 2020 av Ingela

 

Lasse sitter på ett hygge med sitt block...

___________________________________