Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 

Välkommen till vår gemensamma hemsida.

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur, så har vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat myckjet med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Vi har tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, där jag

Ingela har skapat alla små figurer (människor och djur) Lasse gör allt övrigt i modellerna. Mark, hus och allt annat. Vi har gjort Stolar som skulpturer till ett

projekt i Norge för flera år sedan. ”Erfaringsstoler”, konst som möter naturen.


Ingela har en grupp med vuxna kvinnor i Improvisation/Rörelse. Det är jättespännande och roligt! Vi har arbetat tillsammans i många år. Lasse har en målargrupp för vuxna. All den verksamhet med kurser har vi i vårt eget Kulturhus ”Aggershus” på andra sidan vägen. Det är ett gammalt Baptistkapel som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1860, liksom skolan vi bor och arbetar i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Så gott som varje morgon så ”går vi till jobbet”. Det känns skönt när det är hemma man arbetar.Här finns så fina rundor att välja på. På så vis kan vi följa naturens växlingar. För oss ett gott sätt att leva på. Naturen är en källa till så mycket positivt.
Berga skola där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, snickarverkstaden finns i ett

rött litet hus alldeles intill häcken. Vi trivs här på Berga, varje timme på dygnet, året om!

Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.

Den 11 oktober 2020


Det är många vackra löv i luften och på backen just nu! Det prasslar så härligt då man går där det är rikligt av dom. Eftersom det inte varit frost ännu så är luften fylld av löv så mycket längre tid. Sen efter en riktig frostnatt så brukar de som finns kvar falla direkt. Ja det är den tid vi har framför oss just nu.


Helgen 3-4 oktober så var Lasse och jag med i Konstslingan. Den varade i två dagar och vi hade ganska bra med besökare. Drygt 90 ena dagen och drygt 70 andra dagen. Men vi tog aldrig in mer än 10 st i rummet. Det fungerade så jättefint! Alla besökare var så ödmjuka. Det är alltid spännande när människor besöker våra utställningar! Det blir så många trevliga samtal.


Men... det var lite tufft också, då det är mycket förberedelser då vi ska hänga våran konst. Tunga skärmar ska på plats och efetrsom vi båda har kvällskurser måste vi få upp skärmarna och hänga allt på en dag, sen samma vid nedplockning. Men när allt är på plats känns det fint!


Tack till alla som kom!
*

Hösten i Aggershus blir helt utan musik. Resterande inplanerade konserter är nu också inställda. Vi ser att vi inte kan Coronaanpassa publikplatser som vi skulle behöva. Då blir det en alldeles för liten publik. Så allt är inställt. Våren bokar jag in först när vi ser hur Coronapandemin utvecklar sig. Men ack så tråkigt det är att inte kunna fylla Aggershus med alla fina musiker som vi har kontakt med och all go fin publik! Saknar er såååå!*

Vi är fortfarande väldigt glada över att vi i Musikmagasinet Lira kommit
med på listan över Sveriges 25 bästa spelställen! Så kul! Vi kom med som
nr 13! Det känns väldigt hedrande! Hoppas många läser och sprider.
Tack till de musiker som röstat fram oss!


*

Vi ska båda två vara med på utställningen ”KONST ÅT ALLA”

27-31 oktober i HÖRSTA BLÅBANDSLOKAL som finns i Kumla. Vi plus ett stort antal etablerade konstnärer är inbjudna. Det är Riksföreningen Våra Gårdar, Folkets hus och parker samt Bygdegårdarnas riksförbund som arrangerar.

Välkomna. Info finns på sidan ”Utställningar nu eller senare”


*

Fortsätt njuta första höstmånaden och

fortsätt vara rädda om er själva och varandra.


*

.*


Vår bok ”En Modellbyggares vardag” och boken ”Gränslandet” (Lasses teckningar och jag Ingela

har skrivit poesi med inspiration från Lasses bilder).De finns att köpa på nätet hos Bokbörsen, genom ”Liljans antikvariat” som innehavs av två musiker från trion Krilja som gästat Aggershus många gånger. http://www.bokborsen.se

Dom finns även hos oss i Aggershus.Uppdaterat den 11 oktober 2020 av Ingela

 

OKTOBERLÖV...

_______________________________________