Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 

Välkommen till vår gemensamma hemsida.

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur, så har vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat myckjet med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Vi har tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, där jag

Ingela har skapat alla små figurer (människor och djur) Lasse gör allt övrigt i modellerna. Mark, hus och allt annat. Vi har gjort Stolar som skulpturer till ett

projekt i Norge för flera år sedan. ”Erfaringsstoler”, konst som möter naturen.


Ingela har en grupp med vuxna kvinnor i Improvisation/Rörelse. Det är jättespännande och roligt! Vi har arbetat tillsammans i många år. Lasse har en målargrupp för vuxna. All den verksamhet med kurser har vi i vårt eget Kulturhus ”Aggershus” på andra sidan vägen. Det är ett gammalt Baptistkapel som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1860, liksom skolan vi bor och arbetar i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Så gott som varje morgon så ”går vi till jobbet”. Det känns skönt när det är hemma man arbetar.Här finns så fina rundor att välja på. På så vis kan vi följa naturens växlingar. För oss ett gott sätt att leva på. Naturen är en källa till så mycket positivt.
Berga skola där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, sen så har vi snickarverkstaden i det lilla röda huset. Vi trivs här på Berga, varje timme på dygnet, året om! Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.

Den 3 augusti 2020
Det är augusti månad. Om drygt en månad, den 5 sept, har vi bokat in höstens första konsert... den bokades för mer än ett halvår sedan... Ja just nu vet vi inte hur det blir. Vi avvaktar läget lite till. En dryg vecka kanske, sen tar vi ett beslut. Det känns väldigt tråkigt, men det är bara att göra det som blir bäst.


*


Naturen är som tur var så oändligt vacker. Den blir en tröst i oron som finns. Jag upplever det som att många fler människor denna sommar ”ser” naturen lite mer än de brukar. Det borde vara positivt. Lasse och jag vi varvar våra dagar med promenader, pyssel med gräs och lite lite grönsaksodlingar.


Vi har också cyklat en del. Det är en otroligt fin frihetskänsla. Senast vi

cyklade så fann vi 1.5 liter fina vackra Kantareller i ett dike. Det ger en

härlig lyckokänsla. Stekta kantareller på en smörgås, mums!Vi står också en del i snickeriet båda två. Lasse jobbar med en stor skulptur. Han utgår från en skulptur han haft länge, som han nu gör om. Så är det ibland att man plötsligt är ”färdig” med något man skapat tidigare... men har man tur så ser man en möjlighet att förändra den. Det har Lasse gjort nu och det har blivit så jättefint. Jag har tyvärr ingen bild på den ännu.


Själv arbetar jag mest i det lite mindre formatet då jag skulpterar. Jag utgår alltid från ett stycke (ofta lite fyrkantigt) trä som jag börjar hugga i för att se vad som finns där inne. Det blir till 99 procent en människa ofta med en liten fågel någonstans. Ja, man är som man är...*

Vi är fortfarande väldigt glada över att vi i Musikmagasinet Lira kommit

med på listan över Sveriges 25 bästa spelställen! Så kul! Vi kom med som

nr 13! Det känns väldigt hedrande! Hoppas många läser och sprider.

Tack till de musiker som röstat fram oss!


*

Nu fortsätter vi att njuta av den vackra sommaren. Vi kommer att pyssla med det vi har runt våra hus. gräsmattor, rensa land, kratta grenar...


Så hoppas vi vädret tillåter sköna cykelturer där kaffekorgen finns med. Det är så otroligt vackert här i Närke så det är bara att njuta så mycket man kan.*


Nu finns det två nya målningar av Anna i den ”gamla” bildgruppen som fortsätter med att skicka bilder till mig som är nya:-) Kika på sidan ”Målargruppen på nytt sätt”


*
Kärt besök

.


*


Vår bok ”En Modellbyggares vardag” och boken ”Gränslandet” (Lasses teckningar och jag Ingela har skrivit poesi med inspiration från Lasses bilder).De finns att köpa på nätet hos Bokbörsen, genom ”Liljans antikvariat” som innehavs av två musiker från trion Krilja som gästat Aggershus många gånnger. http://www.bokborsen.se

Dom finns även hos oss i Aggershus.Uppdaterat den 3 augusti 2020 av Ingela

 

Så är vi inne i augusti...

_______________________________________