Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 

Välkommen till vår gemensamma hemsida.

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur, så har vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat myckjet med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Vi har tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, där jag

Ingela har skapat alla små figurer (människor och djur) Lasse gör allt övrigt i modellerna. Mark, hus och allt annat. Vi har gjort Stolar som skulpturer till ett

projekt i Norge för flera år sedan. ”Erfaringsstoler”, konst som möter naturen.


Ingela har en grupp med vuxna kvinnor i Improvisation/Rörelse. Det är jättespännande och roligt! Vi har arbetat tillsammans i många år. Lasse har en målargrupp för vuxna. All den verksamhet med kurser har vi i vårt eget Kulturhus ”Aggershus” på andra sidan vägen. Det är ett gammalt Baptistkapel som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1860, liksom skolan vi bor och arbetar i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Så gott som varje morgon så ”går vi till jobbet”. Det känns skönt när det är hemma man arbetar.Här finns så fina rundor att välja på. På så vis kan vi följa naturens växlingar. För oss ett gott sätt att leva på. Naturen är en källa till så mycket positivt.
Berga skola där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, sen så har vi snickarverkstaden i det lilla röda huset. Vi trivs här på Berga, varje timme på dygnet, året om! Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.

Den 25 juni 2020
Nu är det sommar, verkligen sommar… Det börjar bli väldigt torrt i markerna. Regnet som skulle kommit häromdagen blev bara till 3 mm. Men vi styr inte över väder och vind, vi kan bara göra det bästa av det. Njuta så mycket vi kan. Försöka vattna de växter som är viktiga. Dricka mycket vatten och hålla sig i skuggan. Ja det är vad jag själv försöker göra i alla fall.


På lördag är det VERNISSAGE i Aggershus. Och ni är alla så välkomna! Trots den här märkliga tiden, då vi ska hålla avstånd. Vi kan hålla avstånd i Aggershus. Vi kommer ta in som mest 10 st besökare samtidigt, övriga

får vänta på sin tur. Jag tror det kommer att fungera bra.


Det blir mer som är annorlunda i utställningen denna sommar.


Jag bakar inga 7 sorters kakor. Jag kommer inte att ha någon kaffeservering. 


Jag har skrivit ut många listor, så de som vill ska kunna läsa vilka titlar alla bilder har. När man går så kastar man listan i papperskorgen. Tror det kan kännas bra för de flesta. Vi kommer även ha en flaska handsprit tillgänglig.


Så vi hoppas det är på det bästa sättet, där vi alla hjälps åt.


Den som vill och orkar kan gå ”Pippirundan” som förra sommaren.


Ta gärna med en Kaffekorg! Vi ställer ut bord och stolar lite här och där, och ni kan välja att sitta på en som ni tycker, fin plats. Bara sitta och njuta.

Det är vackert runt Aggershus!


Lasse och jag tycker det är så roligt att få göra våran gemensamma utställning i Aggershus när det är sommar. Denna sommar är dessutom lite speciell. Vi har haft Aggershus i 20 år och på dagen den 27 juni så firar Lasse och jag Guldbröllop! Det känns så otroligt fint att fira på det här sättet.

Konsten är ju det vi arbetat med under hela vår gemensamma tid!

*


Nu har jag inga grupper mer genom Kulturskolan. Jag har arbetat med barn och ungdomar i 20 år med bilden och känner att eleverna har gett mig så många fina upplevelser genom deras skapande! Alla samtal om allt mellan himmel och jord. Sådana positiva minnen sparar man gärna! Tack till alla!


Den äldre gruppen kommer fortsätta lite på distans. De kommer att skicka bilder till mig då och då, som jag lägger ut på den här sidan som kommer få en ny titel då. Vi försöker hålla ihop, trots avstånd för dem som pluggar på annan ort och vi försöker få till en eller två träffar per år. Det känns väldigt nytt och spännande. Kika på sidan ”MÅLARGRUPPEN PÅ NYTT SÄTT”


*


Hur det blir med höstens konserter får vi ta ställning till när vi är närmare höst.


*

Vi är fortfarande väldigt glada över att vi i Musikmagasinet Lira kommit

med på listan över Sveriges 25 bästa spelställen! Så kul! Vi kom med som

nr 13! Det känns väldigt hedrande! Hoppas många läser och sprider.

Tack till de musiker som röstat fram oss!


*


Välkommen till vår utställning

”MITT I SOMMAREN”*


Vårt nya lilla Lusthus/paviljong. Jag tycker Lasse har gjort det så jättefint!
.Här är starten på PippirundanPå midsommarafton cyklade vi runt Vibysjön. Tog fikapaus vid Viby Hembygdsgård.


*


Vår bok ”En Modellbyggares vardag” och boken ”Gränslandet” (Lasses teckningar och jag Ingela har skrivit poesi med inspiration från Lasses bilder).De finns att köpa på nätet hos Bokbörsen, genom ”Liljans antikvariat” som innehavs av två musiker från trion Krilja som gästat Aggershus många gånnger. http://www.bokborsen.se

Dom finns även hos oss i Aggershus.Uppdaterat den 25 juni 2020 av Ingela

 

Här startar den lilla Pippirundan...

___________________________________