Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 

Välkommen till vår gemensamma hemsida.

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur, så har vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat myckjet med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Vi har tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, där jag

Ingela har skapat alla små figurer (människor och djur) Lasse gör allt övrigt i modellerna. Mark, hus och allt annat. Vi har gjort Stolar som skulpturer till ett

projekt i Norge för flera år sedan. ”Erfaringsstoler”, konst som möter naturen.


Ingela har en grupp med vuxna kvinnor i Improvisation/Rörelse. Det är jättespännande och roligt! Vi har arbetat tillsammans i många år. Lasse har en målargrupp för vuxna. All den verksamhet med kurser har vi i vårt eget Kulturhus ”Aggershus” på andra sidan vägen. Det är ett gammalt Baptistkapel som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1860, liksom skolan vi bor och arbetar i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Så gott som varje morgon så ”går vi till jobbet”. Det känns skönt när det är hemma man arbetar.Här finns så fina rundor att välja på. På så vis kan vi följa naturens växlingar. För oss ett gott sätt att leva på. Naturen är en källa till så mycket positivt.
Berga skola där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, sen så har vi snickarverkstaden i det lilla röda huset. Vi trivs här på Berga, varje timme på dygnet, året om! Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.

Den 6 september 2020


Det känns att det är september månad. Luften har på något vi blivit skarpare. Färgerna ändras ganska mycket ute i naturen. Björkarna släpper redan en massa gula löv. Det är en ganska fin månad egentligen, även om kroppen och tanken först protesterar... NEJ, sommaren får inte vara slut redan!!!!
Men så är det ändå ganska skönt.Som jag skrev tidigare så har det varit en märklig sommar på många sätt, vi
har fått förhålla oss till avstånd/distans, tvätta händer, sprita, inte träffas i stora grupper... Ingenting av allt detta är ju svårt egentligen, men har känts ovant. Tråkigt förstås att inte kunna möta nära och kära vänner, på ett vanligt sätt. Hela tiden ha tänket med. Men jag tror att det ur detta kommer en hel del gott.


På något sätt har vi nu funnit andra möjligheter i att umgås, att trots

Pandemin inte tappa bort varandra.*

Lasse och jag vi fortsätter som vanligt med vårt skapande. Jag har senaste veckab slitit med ännu en skulptur. Det är så otroligt roligt, arbetsamt och sååå spännande! Det är kämpigt vissa stunder. Alträ är ganska hårt och när man hugger just i ändträt på träbiten då är det jääääättehårt!!! Men jag är envis...


Som jag skrivit tidigare så blir mina skulptyrer till 99 procent en människa
ofta med en liten fågel någonstans. Ja, jag har så svårt att låta bli...


*

Vi är fortfarande väldigt glada över att vi i Musikmagasinet Lira kommit
med på listan över Sveriges 25 bästa spelställen! Så kul! Vi kom med som
nr 13! Det känns väldigt hedrande! Hoppas många läser och sprider.
Tack till de musiker som röstat fram oss!


*

Lasse fortsätter att skapa nya små rum i våran trädgård. Några plattor,
vackert lagda där det så småningom ska bli vackra stolar som konstverk.


*

Fortsätt njuta första höstmånaden och

fortsätt vara rädda om er själva och varandra.
*.


*


Vår bok ”En Modellbyggares vardag” och boken ”Gränslandet” (Lasses teckningar och jag Ingela har skrivit poesi med inspiration från Lasses bilder).De finns att köpa på nätet hos Bokbörsen, genom ”Liljans antikvariat” som innehavs av två musiker från trion Krilja som gästat Aggershus många gånnger. http://www.bokborsen.se

Dom finns även hos oss i Aggershus.Uppdaterat den 6 september 2020 av Ingela

 

September...

_______________________________________