Välkommen till vår gemensamma hemsida.

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.Förutom skapandet av vår konst genom måleri, teckning eller skulptur, så får vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat mycket med historiska modeller. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm mm.


Vi har tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, där jag

Ingela har skapat alla små figurer (människor och djur) Lasse gör allt övrigt i modellerna. Mark, hus och allt annat. Vi har gjort Stolar som skulpturer till ett

projekt i Norge för flera år sedan. ”Erfaringsstoler”, konst som möter naturen.


Ingela har en grupp med vuxna kvinnor i Improvisation/Rörelse. Det är jättespännande och roligt! Vi har arbetat tillsammans i snart 20 år. Lasse har en målargrupp för vuxna. Den verksamheten med kurser har vi i vårt eget Kulturhus ”Aggershus” på andra sidan vägen. Det är ett gammalt Baptistkapel som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1860, liksom skolan vi bor och arbetar i. Där arrangerar vi också ett tiotal konserter under året.


Här är vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Så gott som varje morgon så ”går vi till jobbet”. Det känns skönt när det är hemma man arbetar.Här finns så fina rundor att välja på. På så vis kan vi följa naturens växlingar. För oss ett gott sätt att leva på. Naturen är en källa till så mycket positivt.
Berga skola där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, snickarverkstaden finns i ett

rött litet hus alldeles intill häcken. Vi trivs här på Berga, varje timme på dygnet, året om!

Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.

Den 17 november 2021

Tänk idag är det redan den 17 november! Jag tycker det är svårt att fatta. Tiden rullar på så snabbt för det mesta. Men det är en vacker tid som jag försöker samla inom mig så mycket jag kan. Det är så vackert i naturen just nu.

Den känns väldigt poetisk!*


Den 30 oktober gästades vi av två fantastiska spelemän i Aggershus.

Sébastien Dubé och Torbjörn Näsbom. De bjöd på en otroligt fin konsert.Vilken energi och vilken otrolig spelglädje. Det var nästan svårt att sitta stilla. Jag tror det var en nöjd publik som lämnade Aggershus framåt halv 10 på kvällen. Välfyllda med toner och glädje! Tack till alla!


*


Den 27 november kl. 19.00 skulle det vara ännu en konsert. Då var

det tänkt att duon ”LISAS” skulle stå på scenen igen här i Aggershus.


Tyvärr har jag blivit jätterisig efter en förkylning så jag tror det är för

tidigt att möta publik redan på lördag. Sååå tråkigt. Men de kommer

hit då de har gjort klart sin nya skiva!

*


Hösten är här nu på riktigt, även om man inte vill tro det. September var lite kyligare än vanligt, så jag tycker vi har missat något av sensommaren. Men det är otroligt vackert ute just nu. Vi bara njuter.


*


Vi är fortfarande väldigt glada över att vi i Musikmagasinet Lira kommit
med på listan över Sveriges 25 bästa spelställen! Så kul! Vi kom med som
nr 13! Det känns väldigt hedrande! Hoppas många läser och sprider.
Tack till de musiker som röstat fram oss!

*


*


Vår bok ”En Modellbyggares vardag” och boken ”Gränslandet” (Lasses teckningar och jag Ingela

har skrivit poesi med inspiration från Lasses bilder).De finns att köpa på nätet hos Bokbörsen, genom ”Liljans antikvariat” som innehavs av två musiker från trion Krilja som gästat Aggershus många gånger. http://www.bokborsen.se


Dom finns även hos oss i Aggershus.


Uppdaterat den 21 november 2021 av Ingela


ingela.agger@telia.com