På den här sidan kan man läsa om oss:

Ingela & Lars Agger

 
 

Välkommen till vår gemensamma hemsida.

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur, så har vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat myckjet med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Vi har tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, där jag

Ingela har skapat alla små figurer (människor och djur) Lasse gör allt övrigt i modellerna. Mark, hus och allt annat. Vi har gjort Stolar som skulpturer till ett

projekt i Norge för flera år sedan. ”Erfaringsstoler”, konst som möter naturen.


Ingela har en grupp med vuxna kvinnor i Improvisation/Rörelse. Det är jättespännande och roligt! Vi har arbetat tillsammans i många år. Lasse har en målargrupp för vuxna. All den verksamhet med kurser har vi i vårt eget Kulturhus ”Aggershus” på andra sidan vägen. Det är ett gammalt Baptistkapel som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1860, liksom skolan vi bor och arbetar i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Så gott som varje morgon så ”går vi till jobbet”. Det känns skönt när det är hemma man arbetar.Här finns så fina rundor att välja på. På så vis kan vi följa naturens växlingar. För oss ett gott sätt att leva på. Naturen är en källa till så mycket positivt.Berga skola där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, snickarverkstaden finns i ett

rött litet hus alldeles intill häcken. Vi trivs här på Berga, varje timme på dygnet, året om!

Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.

Den 14 oktober 2021

Måndagkväll den 14 oktober. Lasse har just gått ut till sin målargrupp i Aggershus. Det ser mysigt ut så här på hösten då kvällarna är mörka, men det lyser i Aggershus. Jag kan ana att deltagarna står vid sina stafflier, jag ser Lasse gå lite mellan dom för att kika och ge goda råd. Så tror jag i alla fall att det är!*


Tänk att vi hade en konsert i lördags, med både musik och Flamencodans. Jag tycker det var otroligt härligt. Emil på gitarr och Marianne sång har varit här tidigare. Emil många gånger med olika musiker. Så var det Pia del Norte som dansade. Med henne var också Kaj, Pias sambo, också musiker. Så det blev 4 stycken på scenen och energin saknades inte!!! Det blev magiskt med musiken och dansen. Publiken svarade med intensiva applåder och hurrarop!


*

Snart blir det konsert igen. Allra först kommer ”West of Eden” som                       varit i Aggershus ett par gånger tidigare. De står på scenen här den                       30 oktober kl. 19.00. Maila gärna och boka plats. ingela.agger@telia.com               eller ring på min mobil: 070 55 80 526.


Den 6 november kl. 19.00 är det ännu en konsert. Då kommer Sèbastien Dubé och Torbjörn Näsbom att stå på scenen igen här i Aggershus. Jätte, jätteroligt!!

Boka gärna plats via mail eller ring. Se i texten ovanför.


*


Hösten är här nu på riktigt, även om man inte vill tro det. September var lite kyligare än vanligt, så jag tycker vi har missat något av sensommaren. Men det är otroligt vackert ute just nu. Vi bara njuter.


*


Vi är fortfarande väldigt glada över att vi i Musikmagasinet Lira kommit
med på listan över Sveriges 25 bästa
spelställen! Så kul! Vi kom med som
nr 13! Det känns väldigt hedrande! Hoppas många läser och sprider.
Tack till de musiker som röstat fram oss!

*
*


Vår bok ”En Modellbyggares vardag” och boken ”Gränslandet” (Lasses teckningar och jag Ingela

har skrivit poesi med inspiration från Lasses bilder).De finns att köpa på nätet hos Bokbörsen, genom ”Liljans antikvariat” som innehavs av två musiker från trion Krilja som gästat Aggershus många gånger. http://www.bokborsen.se


Dom finns även hos oss i Aggershus.


Uppdaterat den 14 oktober 2021 av Ingela


ingela.agger@telia.com

 

En kväll med Flamenco i toner och dans...