Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 

Välkommen till vår gemensamma hemsida.

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.











Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur, så har vi ebland en del uppdrag. Lasse har arbetat myckjet med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Vi har tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, där jag Ingela har skapat alla små figurer (människor och djur) Lasse gör allt övrigt i modellerna. Mark, hus och allt annat. Vi har gjort Stolar som skulpturer till ett projekt i Norge för flera år sedan. ”Erfaringsstoler”, konst som möter naturen.

Ingela arbeter som pedagog med bild genom Kulturskolan för barn/ungdomar. Har även en grupp med vuxna kvinnor i Improvisation/Rörelse. Jättespännande och roligt! Lasse har en målargrupp för vuxna. All den verksamhet med kurser har vi i vårt eget Kulturhus ”Aggershus” på andra sidan vägen. Ett gammalt Babtisstkapell som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1860, liksom skolan vi bor och arbetar i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Så gott som varje morgon så ”går vi till jobbet”. Det känns skönt när det är hemma man arbetar.Här finns så fina rundor att välja på. På så vis kan vi följa naturens växlingar. För oss ett gott sätt att leva på. Naturen är en källa till så mycket positivt.




























Berga skola där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, sen så har vi snickarverkstaden i det lilla röda huset. Vi trivs här på Berga, varje timme på dygnet, året om! Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.





Den 9 feb 2020



Igårkväll var det konsert igen i Aggershus. Tänk, jag tycker det är lika roligt och lika spännande varje gång. Hur många blir det i publik? Blir brödet gott? Är alla saker på plats? Kommer ljuset att fungera? Ja så rullar tankarna hela dagen...

Det ääär spännande! Igår var det trion Krakelur som stod på scenen. Med musikerna Göran ”Freddy” Fredriksson, Hélène Nevers och Pehr Falkenström. De bjöd på Egna arrangemang av traditionell musik från Närke och Bretagne. Europeisk folkmusik med klang av renässans samt egna kompositioner. Det var jättefint! Stämningen var varm och kvällen kändes så lyxig! Publiken som alltid, väldigt fin. Denna gång var det en hel del nya besökare, vilket också känns kul.

Tack Hélène, Pehr och Freddy! Tack fina publik.


*


Tredje konserten år 2020 blir den 29 februari. Då gästas vi av musiker från Göteborgstrakten. De har varit här tidigare i  olika grupper.

Denna gång som KELTISKA DUON.

Det är Jonas Liljeström fiol och sång och Emil Pernblad – gitarr.

Två otroligt skickliga musiker, missa dom inte!


Vårens alla konserter finns på sidan KONSERTER/EVENEMANG.



*


Vi hade för en tid sedan en Bokrelease i Aggershus. Kändes så spännande! Det var Kerstin Malmberg som givit ut en bok på ekström&garay förlag, med titeln ”Sistungen”. Jag fick den stora äran att teckna bilden på bokens framsida. Kerstin Malmberg är min goa syster och vi har samarbetat ett antal gånger under åren med olika projekt. Det är spännande och roligt. Jag tror och hoppas att hon skriver många fler böcker. Inte för att jag ska få illustrera varje bok, utan för att jag tycker om att läsa det hon skriver.



*

För ett par veckor sedan så fick Lasses gamla skulptur ”Livets schack”, som under många år varit med om så mycket äntligen en placering. Det har flyttats hit och

dit under många år. Bland annat stått i gallerian i Hallsberg, där det blev svårt vandaliserat. Några hade då eldat och slagit sönder flera av pjäserna, som Lasse

sen fick lov att reparera. Nu har det äntligen fått sin placering på nybyggda boendecentret Bergsparken i Lindesberg. Nu har det kommit ”hem”, för det

var i Lindesberg det skulle stå.


*



Idag är det inget vidare väder. Blåsigt och småregnigt. Riktigt ruggväder!!


*


Trion Krakelur gästade Aggershus

















Några bilder från en tur runt Bäcksjön.







































































.

























Bokrealese i Aggershus. Författare Kerstin Malmberg med sin nya bok ”SISTUNGEN”

























Från Lasses ateljé














*


Vår bok ”En Modellbyggares vardag” och boken ”Gränslandet” (Lasses teckningar och jag Ingela har skrivit poesi med inspiration från Lasses bilder).De finns att köpa på nätet hos Bokbörsen, genom ”Liljans antikvariat” som innehavs av två musiker från trion Krilja som gästat Aggershus många gånnger. http://www.bokborsen.se

Dom finns även hos oss i Aggershus.







Uppdaterat den 15  februari. 2020 av Ingela

 

Krakelur gästade Aggershus...

___________________________________