Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 Välkommen till vår gemensamma hemsida

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.

Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur så har vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat mycket med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Sista åren har vi tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, då Ingela skapat alla figurer (människor & djur) i modellerna, Lasse gör allt övrigt i modellerna. Vi har haft konstnärliga uppdrag till ett naturprojekt i Norge. ”Erfaringsstolar”, konst som möter naturen. Ingela arbetar som pedagog inom teater och bild för barn/ungdomar/vuxna. Lasse har en målargrupp för vuxna. Den verksamheten har vi i vårt eget kulturhus Aggershus på andra sidan vägen. Ett gammalt Babtistkapell som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1860, liksom skolan som vi arbetar och bor i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Varje dag (nästan) börjar vi

med att ”gå till arbetet”. Här finns så fina rundor att välja, i naturen. På så vis följer vi naturens växlingar, vilket känns gott. För oss ett härligt sätt att leva på. Naturen är

en källa till så mycket positivt.Berga skola, där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, sen så har vi snickarverkstaden i det lilla röda huset. Vi trivs här på Berga varje timme på dygnet, året om!  Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.


Den 4 juni 2019


Igår hade min äldre bildgrupp som jag har genom Hallsbergs kulturskola sin vernissage. Förra måndagen var det den yngre gruppen. Det blir alltid så fint

då jag gör en utställning av deras verk. Sen kommer nära och kära, alla med kaffekorg på armen. Jag njuter alltid av de här stunderna, samtidigt som det alltid känns lite vemodigt att det blir en lång paus. Men de kommer tillbaka i höst. Längre ner på sidan visar jag några bilder som Josefin Gustafsson i gruppen tagit. Hon hade som skoluppgift på Karro att göra ett fotoreportage.

Då valde hon att göra det hos Lasse och mig. Jätterolig!


*


Vårens sista konsert var den 25 juni. Det var Christy O´Leary, Bert Deivert och Göran ”Feddy” Fredriksson som firade sina 20 år tillsammans som musiker. De bjöd på en jättefin konsert! Det var nästan fullsatt och jag upplevde att det blev en välkdigt fin stämning i rummet av musiken! Nu blir det en paus under sommaren med konserter. Lite musik blir det på invigningen av vår egen sommarutställning som vi kommer ha även denna sommar. Vernissage 29 juni.

Mer info kommer snart.


*

Nu har Lasse leverat modellen som gestaltar Köping före och efter branden i slutet av 1800-talet. Det gick bra och Lasse kände sig lättad. Den gick på millimetern ut genom dörren från snickeriet! Nu när stadsmodellen över

Köping försvunnit från snickeriet så blir det återigen plats att arbeta lite

med skulptur igen. Något jag längtar efter. Att hugga i en träbit och se vad

som finns där inne..
*

Nu är det knappt en månad tills vi har vår sommarutställning i Aggershus, som förra året, men med lite annat innehåll. Måleri, teckning och skulptur blir det förstås, men inte en massa fåglar... nej det tror jag inte i alla fall.

Jag vet att det blir musik på invigningen även denna gång. Violonisten Olof Ericsson fr Svenska Kammarorkester kommer att spela, vilket vi är så glada för. Mer info kommer ganska snart på sidan ”Utställningar nu eller senare”

.


*


Min bok ”En modellbyggares vardag” finns att köpa via nätet hos Bokbörsen (bild på den boken finns längst ner på sidan).  Så har vi nu gjort ännu en bok som också finns att köpa. ”GRÄNSLANDET så nära andetag”. Teckningar av Lars och poesi som jag Ingela har skrivit inspirerad av teckningarna. Båda böckerna finns att köpa genom ”Liljans antikvariat” som innehas av två musiker från trion Krilja som gästat oss flera ggr.


Så här ser pärmens framsida ut på boken Gränslandet.

"Liljans antikvariat grundades i mars 2012 av Jonas Liljeström och Marita Johansson. Till en början drev vi nätförsäljning i kombination med butik i Göteborgs innerstad, men vid årsskiftet 2013 sålde vi butiksverksamheten och driver nu enbart nätbutik.

Liljans antikvariats utbud är brett, men med fokus på historia, konstlitteratur, litteraturvetenskap, sociologi, psykologi, film och teater, New Age och esoterika. Vi har också ett stort och växande sortiment av engelskspråkig litteratur inom samma områden.https://www.bokborsen.se


*Naturen är så otroligt vacker just nu.........


*


Freddy, Christy och Bert vid vårens sista konsert.
Här nedanför kommer Josefin Gustavssons fina reportagebilder.
Från utställningen ”KVINNA” i Nora som avslutades den 2 juni.*

Varmt tack till alla bidragsgivare som gjorde min bok möjlig!:

Längmanska fonden, Kung Gustav VI Adolfs kulturfond, Kungliga Patriotiska sällskapet,

Örebro universitet, Kumla Fastigheter AB, Örebro länsmuseum och Enköpings museum.
Uppdaterat 4 juni 2019 av Ingela 

Freddy, Christy och Bert gästade Aggershus...