Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 


Välkommen till vår gemensamma hemsida

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.


Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur så har vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat mycket med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Sista åren har vi tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, då Ingela skapat alla figurer (människor & djur) i modellerna, Lasse gör allt övrigt i modellerna. Vi har haft konstnärliga uppdrag till ett naturprojekt i Norge. ”Erfaringsstolar”, konst som möter naturen. Ingela arbetar som pedagog inom teater och bild för barn/ungdomar/vuxna. Lasse har en målargrupp för vuxna. Den verksamheten har vi i vårt eget kulturhus Aggershus på andra sidan vägen. Ett gammalt Babtistkapell som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1869, liksom skolan som vi arbetar och bor i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Varje dag (nästan) börjar vi

med att ”gå till arbetet”. Här finns så fina rundor att välja, i naturen. På så vis följer vi naturens växlingar, vilket känns gott. För oss ett härligt sätt att leva på. Naturen är

en källa till så mycket positivt.

Berga skola, där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, sen så har vi snickarverkstaden i det lilla röda huset. Vi trivs här på Berga varje timme på dygnet, året om!  Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.


Den 8 oktober 2017Så har det varit en konsert igen. I går kväll den 7 oktober så gästades vi av Emma & Daniel Reid! Så roligt! De har varit här två gånger tidigare, första gången de var här tillsammans var för drygt 6 år sedan. Emma har varit här ytterligare två gånger med andra musiker. Men nu var det Emma och Daniel! Vilka fantastiska musiker de är! De bjöd på en varm och innerlig musikalisk kväll för oss i publiken, som tyvärr var alldeles för få. Men ändå, trots liten publik så var applåderna långa och intensiva. Så härligt! Emma spelar fiol, altfiol och Hardangerfela. Daniel spelar sopransaxofon, barytonsaxofon, dragspel och piano. Båda sjunger också väldigt fint! Tack till Emma & Daniel och tack till mysiga publiken!


*


Nästa konsert blir den 28 oktober. Då kommer Sofie Livebrant tillsammans med Lisa Långbacka, Johan Lindström och Dan Berglund. Sofie har just släppt sin album ”Secrets”. Om drömmar, hemligheter och gränser... Läs mer på sidan KONSERTER/EVENEMANG om höstens konserter.


Som vanligt hoppas hoppas jag att publiken kommer! Det är förutsättningen för att Konsertverksamheten i Aggershus kan fortsätta. Det är så härligt att uppleva musik Live. Det är som en fest!


*


Lasse har fortsatt sin utställning i Arvika Konsthall. Det var vernissage sista dagen i september. Arvika konsthall är vacker och Lasse visar en riktigt fin utställning. ”Rapport från en ateljé”. Sen har han haft och har denna vecka också en liten utställning i Dansens hus i Stockholm med ”Lättare än luft”. Den utställningen visas samtidigt som Cirkörs föreställning ”UNDER” går på Dansens hus. Lasses Lättare än luft och föreställningen Under har ett visst släktskap.
*


Min bok ”En modellbyggares vardag” finns nu att köpa via nätet hos Bokbörsen (bild på boken finns längst ner på sidan). Det är genom ”Liljans antikvariat” som innehas av två musiker som gästat oss flera ggr. De ingår i trion Krilja.


"Liljans antikvariat grundades i mars 2012 av Jonas Liljeström och Marita Johansson. Till en början drev vi nätförsäljning i kombination med butik i Göteborgs innerstad, men vid årsskiftet 2013 sålde vi butiksverksamheten och driver nu enbart nätbutik.

Liljans antikvariats utbud är brett, men med fokus på historia, konstlitteratur, litteraturvetenskap, sociologi, psykologi, film och teater, New Age och esoterika. Vi har också ett stort och växande sortiment av engelskspråkig litteratur inom samma områden.https://www.bokborsen.se*

Utanför fönstret småstrilar regnet. Lasse och jag har lufsat en runda. Det var väldigt skönt! Ha det riktigt gott ni alla i höstvädret!


*
En film från kvällen den 7 oktober.

Så här vackert var det någon timme innan konserten.

Utställningen i Arvika konsthall.
Hösten är vacker.


Utställningen ”Lättare än luft” i Dansens hus foajé.
Varmt tack till alla bidragsgivare som gjorde min bok möjlig!:

Längmanska fonden, Kung Gustav VI Adolfs kulturfond, Kungliga Patriotiska sällskapet,

Örebro universitet,Kumla Fastigheter AB, Örebro länsmuseum och Enköpings
Uppdaterat 8 oktober 2017 av Ingela 

Emma & Daniel Reid gästade Aggershus igen....