Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 


Välkommen till vår gemensamma hemsida

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.


Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur så har vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat mycket med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Sista åren har vi tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, då Ingela skapat alla figurer (människor & djur) i modellerna, Lasse gör allt övrigt i modellerna. Vi har haft konstnärliga uppdrag till ett naturprojekt i Norge. ”Erfaringsstolar”, konst som möter naturen. Ingela arbetar som pedagog inom teater och bild för barn/ungdomar/vuxna. Lasse har en målargrupp för vuxna. Den verksamheten har vi i vårt eget kulturhus Aggershus på andra sidan vägen. Ett gammalt Babtistkapell som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1869, liksom skolan som vi arbetar och bor i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Varje dag (nästan) börjar vi

med att ”gå till arbetet”. Här finns så fina rundor att välja, i naturen. På så vis följer vi naturens växlingar, vilket känns gott. För oss ett härligt sätt att leva på. Naturen är

en källa till så mycket positivt.

Berga skola, där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, sen så har vi snickarverkstaden i det lilla röda huset. Vi trivs här på Berga varje timme på dygnet, året om!  Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.


Den 21 november 2017


Nu har vi haft ännu en konsert i Aggershus. Det är lika spännande varje gång, hur kvällen ska bli, om det kommer mycket publik... Denna kväll blev en fin kväll helt igenom. Stinnerbom, Stinnerbom & Dubé stod på scenen. Så gott att ha dem här igen! Publiken kom också, i massor! Det var fyllt till sista stol, och jag hade fått säga nej till massor med människor som skulle vilja sitta där på en stol. Vi hade kunnat fylla rummet en gång till. Men, så är det, rummet har sin begränsning och vi har ett brandskydd att följa, det är också viktigt. Men hoppas att alla ni som fick nej, ändå vill komma en annan gång.


Konserten blev en energirik och varm kväll. Sébastien Dubé fick igång hela publiken i en sång, där publiken fick fylla i som ett litet eko. Oj, så fint det var!

Det kändes som en nöjd publik då kvällens musikstund var till ända.


*


Nästa konsert den 9 december är INSTÄLLD!

Då skulle vi gästats av pianisten/sångerskan TANJA NARANJO.

Tyvärr alltför få bokade platser. Men vi hoppas Tania

kan komma till oss vid ett senare tillfälle.
*


Nu har det kommit snö, plötsligt var marken vit. Så dagen efter konserten var det först arbetet med att iordningsställa Aggershuslokalen. Diska, ta bort alla remmar, ställa undan alla stolar, göra rent golven, ta fram stafflier, kritor, pennor, papper.... För på måndagskvällen kommer Kulturskolans bildelever. Så det är riktigt aktivt i Aggershus.


Sen var det dags för snöskottning. När det inte är mer snö än 10 cm, då är det helt ok. Då går vi där fram och tillbaka, fram och tillbaka med våra snöskovlar. En ganska mysig sysselsättning. Det blir så fint! Sen hoppas vi förstås att det dröjer lite innan nästa snöfall...


*


Min bok ”En modellbyggares vardag” finns att köpa via nätet hos Bokbörsen (bild på boken finns längst ner på sidan). Det är genom ”Liljans antikvariat” som innehas av två musiker som gästat oss flera ggr. De ingår i trion Krilja.


"Liljans antikvariat grundades i mars 2012 av Jonas Liljeström och Marita Johansson. Till en början drev vi nätförsäljning i kombination med butik i Göteborgs innerstad, men vid årsskiftet 2013 sålde vi butiksverksamheten och driver nu enbart nätbutik.

Liljans antikvariats utbud är brett, men med fokus på historia, konstlitteratur, litteraturvetenskap, sociologi, psykologi, film och teater, New Age och esoterika. Vi har också ett stort och växande sortiment av engelskspråkig litteratur inom samma områden.
https://www.bokborsen.se

*

Det är vackert utanför fönsterrutan. Det ligger lite snö på alla grenar. Det är väldigt ljust och fint. Det är bara att njuta!


*En film från kvällen den 18 november.

Just nu tecknar vi mycket båda två, Lasse och jag. Det är så spännande!


Och så är det vinter!Varmt tack till alla bidragsgivare som gjorde min bok möjlig!:

Längmanska fonden, Kung Gustav VI Adolfs kulturfond, Kungliga Patriotiska sällskapet,

Örebro universitet,Kumla Fastigheter AB, Örebro länsmuseum och Enköpings
Uppdaterat 5 dec 2017 av Ingela 

Dubé, Stinnerbom & Stinnerbom har gästat Aggershus....