Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 


Välkommen till vår gemensamma hemsida

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.


Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur så har vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat mycket med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Sista åren har vi tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, då Ingela skapat alla figurer (människor & djur) i modellerna, Lasse gör allt övrigt i modellerna. Vi har haft konstnärliga uppdrag till ett naturprojekt i Norge. ”Erfaringsstolar”, konst som möter naturen. Ingela arbetar som pedagog inom teater och bild för barn/ungdomar/vuxna. Lasse har en målargrupp för vuxna. Den verksamheten har vi i vårt eget kulturhus Aggershus på andra sidan vägen. Ett gammalt Babtistkapell som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1860, liksom skolan som vi arbetar och bor i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Varje dag (nästan) börjar vi

med att ”gå till arbetet”. Här finns så fina rundor att välja, i naturen. På så vis följer vi naturens växlingar, vilket känns gott. För oss ett härligt sätt att leva på. Naturen är

en källa till så mycket positivt.

Berga skola, där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, sen så har vi snickarverkstaden i det lilla röda huset. Vi trivs här på Berga varje timme på dygnet, året om!  Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.


Den 15 april 2018


Vilken vacker tid! Vi njuter av alla blåsippor som nu kommer upp i mångfald runt Aggershus. Det är en lycka att bara få strosa runt och se allt som händer på backen. Värmen njuter vi också av och ljuset. Allt detta har man längtat efter då det varit kallt och snön som kom igen och igen...


*


Igår var det konsert! Det var Tullamore Brothers som stod på scenen denna gång. Innan konserten började så var det så underbart varmt och soligt ute så publiken som kom tidigt de traskade runt och njöt kändes det som.

När så klockan blev 19 så satt alla på plats inne i Aggershus och fyllde på med musiken som Tullamore Brothers bjöd på. Irländsk musik, som jag tror att väldigt många människor tycker om. Det är något speciellt.

Nästa konsert är den 5 maj då vi hälsar Trion GROVDOPPA välkommen.

Mer finns att läsa på sidan KONSERTER/EVENEMANG.*


Just nu har vi en period då vi båda står ute i snickeriet och jobbar. Just nu gör Lasse fina fåglar i trä. De kanske hamnar i träden utanför Aggershus.... Jag har kommit en bit i det trä jag hugger i. Det blir som jag trodde en figur... i en rörelse som jag försöker finna


*


Min bok ”En modellbyggares vardag” finns att köpa via nätet hos Bokbörsen (bild på den boken finns längst ner på sidan).  Så har vi nu gjort ännu en bok som också finns att köpa. ”GRÄNSLANDET så nära andetag”. Teckningar av Lars och poesi som jag Ingela har skrivit inspirerad av teckningarna. Båda böckerna finns att köpa genom ”Liljans antikvariat” som innehas av två musiker från trion Krilja som gästat oss flera ggr.


Så här ser pärmens framsida ut på boken Gränslandet.

"Liljans antikvariat grundades i mars 2012 av Jonas Liljeström och Marita Johansson. Till en början drev vi nätförsäljning i kombination med butik i Göteborgs innerstad, men vid årsskiftet 2013 sålde vi butiksverksamheten och driver nu enbart nätbutik.

Liljans antikvariats utbud är brett, men med fokus på historia, konstlitteratur, litteraturvetenskap, sociologi, psykologi, film och teater, New Age och esoterika. Vi har också ett stort och växande sortiment av engelskspråkig litteratur inom samma områden.
https://www.bokborsen.se
*


Njut våren så mycket ni kan!*Här en film från konserten med Tullamore Brothers..


Vi var en dag till en liten sjö som jag tror heter Igeln... Våra vänner Lisbeth och Thage bjöd oss dit. Vi fick gott kaffe uppe i fågeltornet. Där var så skönt så vi blev en lång stund. Tranor såg vi också!
Ett par teckningar från oss båda...
*Varmt tack till alla bidragsgivare som gjorde min bok möjlig!:

Längmanska fonden, Kung Gustav VI Adolfs kulturfond, Kungliga Patriotiska sällskapet,

Örebro universitet,Kumla Fastigheter AB, Örebro länsmuseum och Enköpings
Uppdaterat 15 april 2018 av Ingela


 

TULLAMORE BROTHERS gästade Aggershus ....