Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 Välkommen till vår gemensamma hemsida

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.

Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur så har vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat mycket med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Sista åren har vi tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, då Ingela skapat alla figurer (människor & djur) i modellerna, Lasse gör allt övrigt i modellerna. Vi har haft konstnärliga uppdrag till ett naturprojekt i Norge. ”Erfaringsstolar”, konst som möter naturen. Ingela arbetar som pedagog inom teater och bild för barn/ungdomar/vuxna. Lasse har en målargrupp för vuxna. Den verksamheten har vi i vårt eget kulturhus Aggershus på andra sidan vägen. Ett gammalt Babtistkapell som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1860, liksom skolan som vi arbetar och bor i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Varje dag (nästan) börjar vi

med att ”gå till arbetet”. Här finns så fina rundor att välja, i naturen. På så vis följer vi naturens växlingar, vilket känns gott. För oss ett härligt sätt att leva på. Naturen är

en källa till så mycket positivt.Berga skola, där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, sen så har vi snickarverkstaden i det lilla röda huset. Vi trivs här på Berga varje timme på dygnet, året om!  Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.


Den 19 september 2019


Idag har det känts kyligt ute! Burr!!! Men det hör ju till september att ena dagen vara varm och behaglig och andra vädans kylig och rå. Sen jag skrev sist så har vi hunnit ha vernissage i Norrköping på Konstforum, och på söndag är det sista dagen, sen är det dags att plocka ner allting igen och fylla bussen. Det är något speciellt med det! Vi har väldigt roligt när vi gör detta!


*


Snart är det KONSERT igen!!!! Den 28 sept! Så roligt och SÅÅÅÅ SPÄNNANDE!!Ingen borde den konserten! Vi gästas av Violinisten Cecilia Zilliacus och improvisationspianisten Arne Forsén som på Aggershusscenen möts i ett lekfullt samspel. 

Kvällens konsert bjuder på musik med stor spännvidd:

Polskor och visor från Norrlands skogar samsas med Franz Schubert, Amanda Maier och Johan Helmich Roman. Sven-David Sandström

får jazz och fri improvisation som granne, och vem vet,

det kanske även dyker upp en schlager…


                                 

*


Våra fina små höns har fått hönsgården utbyggd! Snickaren var Lasse.

Det blev jättefint och hönsen såg ut att njuta ordentligt vid första

inspektionen av hönsgården.*Min bok ”En modellbyggares vardag” finns att köpa via nätet hos Bokbörsen (bild på den boken finns längst ner på sidan).  Så har vi nu gjort ännu en bok som också finns att köpa. ”GRÄNSLANDET så nära andetag”. Teckningar av Lars och poesi som jag Ingela har skrivit inspirerad av teckningarna. Båda böckerna finns att köpa genom ”Liljans antikvariat” som innehas av två musiker från trion Krilja som gästat oss flera ggr.


Så här ser pärmens framsida ut på boken Gränslandet.

"Liljans antikvariat grundades i mars 2012 av Jonas Liljeström och Marita Johansson. Till en början drev vi nätförsäljning i kombination med butik i Göteborgs innerstad, men vid årsskiftet 2013 sålde vi butiksverksamheten och driver nu enbart nätbutik.

Liljans antikvariats utbud är brett, men med fokus på historia, konstlitteratur, litteraturvetenskap, sociologi, psykologi, film och teater, New Age och esoterika. Vi har också ett stort och växande sortiment av engelskspråkig litteratur inom samma områden.https://www.bokborsen.se


*Tänk, nu är det september!!


*


Vi har haft besök av Vildsvinen!!! Det känns inte så kul!            
.
Promenad på Lasses födelsedag. Då kom det regn och hagel. Vi lånade ett tak i Våglyckan! Tack Agneta och Stefan!I Norrköping på Konstforum.


*


Varmt tack till alla bidragsgivare som gjorde min bok möjlig!:

Längmanska fonden, Kung Gustav VI Adolfs kulturfond, Kungliga Patriotiska sällskapet,

Örebro universitet, Kumla Fastigheter AB, Örebro länsmuseum och Enköpings museum.
Uppdaterat 19 september 2019 av Ingela 

Snart är det konsert! Den 28 september. Missa inte den!!!