Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 Välkommen till vår gemensamma hemsida

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.

Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur så har vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat mycket med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Sista åren har vi tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, då Ingela skapat alla figurer (människor & djur) i modellerna, Lasse gör allt övrigt i modellerna. Vi har haft konstnärliga uppdrag till ett naturprojekt i Norge. ”Erfaringsstolar”, konst som möter naturen. Ingela arbetar som pedagog inom teater och bild för barn/ungdomar/vuxna. Lasse har en målargrupp för vuxna. Den verksamheten har vi i vårt eget kulturhus Aggershus på andra sidan vägen. Ett gammalt Babtistkapell som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1860, liksom skolan som vi arbetar och bor i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Varje dag (nästan) börjar vi

med att ”gå till arbetet”. Här finns så fina rundor att välja, i naturen. På så vis följer vi naturens växlingar, vilket känns gott. För oss ett härligt sätt att leva på. Naturen är

en källa till så mycket positivt.

Berga skola, där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, sen så har vi snickarverkstaden i det lilla röda huset. Vi trivs här på Berga varje timme på dygnet, året om!  Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.


Den 4 feb 2019


Nu är vi hemkomna från Köpenhamn och den Vårsalong där Lasse fick med 5 stora teckningar! Charlottenborgs forårsutstilling. Den varar fram till och med den 10 mars. Det var verkligen spännande att komma dit och få se hur bilderna hängde och dessutom få se en massa annan konst. Lasses bilder hängde väldigt väldigt fint! Det kändes fint. Som alltid på salonger så ser man konst man tycker om och konst som man inte tycker om eller helt enkelt inte alls förstår, finner nyckeln till. Det var oerhört mycket folk och då vet man att det är en massa man missat. Vi förstår i efterhand att vi missade ett par rum...


*


Årets andra konsert blir lördagen den 23 februari. Då gästas vi av tre musiker från Göteborg. Viktor Furubacken, som sjunger och spelar gitarr. Johan Weber på bas och gitarr och Erik Berntsson på trummor. Det är ganska länge sedan Victor frågade om att få komma till Aggershus och spela, nu äntligen blir det av! En varm röst och ett fint vemod tycker jag när jag lyssnat. Nu tar Victor två musiker med sig. Jag ser fram mot den här kvällen.

Gå gärna in på den här länken:

https://youtu.be/OiVFL3pAc3w


*


Jag har uppdaterat sidan KONSERTER/EVENEMANG, med vårens konserter. Det känns så roligt och spännande inför varje ny period. Våren kommer innehålla 6 stycken konserter. Flera av musikerna har varit här tidigare, men det är flera år sedan. Några kommer tillsammans med andra musiker denna gång.


*


Lasse har fått med 5 teckningar till Charlottenborgs vårutställning i Köpenhamn! Det känns så jätteroligt! Lasse deltog där på 70-talet tror jag, men har inte sökt sedan dess. Nu fick han alltså med alla 5 verk... Så spännande!


*


Min bok ”En modellbyggares vardag” finns att köpa via nätet hos Bokbörsen (bild på den boken finns längst ner på sidan).  Så har vi nu gjort ännu en bok som också finns att köpa. ”GRÄNSLANDET så nära andetag”. Teckningar av Lars och poesi som jag Ingela har skrivit inspirerad av teckningarna. Båda böckerna finns att köpa genom ”Liljans antikvariat” som innehas av två musiker från trion Krilja som gästat oss flera ggr.


Så här ser pärmens framsida ut på boken Gränslandet.

"Liljans antikvariat grundades i mars 2012 av Jonas Liljeström och Marita Johansson. Till en början drev vi nätförsäljning i kombination med butik i Göteborgs innerstad, men vid årsskiftet 2013 sålde vi butiksverksamheten och driver nu enbart nätbutik.

Liljans antikvariats utbud är brett, men med fokus på historia, konstlitteratur, litteraturvetenskap, sociologi, psykologi, film och teater, New Age och esoterika. Vi har också ett stort och växande sortiment av engelskspråkig litteratur inom samma områden.https://www.bokborsen.se


*Vi har skottat massor med snö sen vi kom hem från Köpenhamn! Tack till Hasse som på eget intiativ plogade planen då vi var bortresta! Tack till Wille som plogade alla våra parkeringar då vi kommit hem och det var ny djup snö!


*


En bild från senaste konserten.Lasse i Köpenhamn vid tre av sina bilder.Lasse är igång igen med ett nytt modelluppdrag. Köpings stad ”före och efter branden”.

*


Varmt tack till alla bidragsgivare som gjorde min bok möjlig!:

Längmanska fonden, Kung Gustav VI Adolfs kulturfond, Kungliga Patriotiska sällskapet,

Örebro universitet, Kumla Fastigheter AB, Örebro länsmuseum och Enköpings museum.
Uppdaterat 4 feb 2019 av Ingela 

LISA • LENA • LISA gästade Aggershus...