Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 Välkommen till vår gemensamma hemsida

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.

Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur så har vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat mycket med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Sista åren har vi tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, då Ingela skapat alla figurer (människor & djur) i modellerna, Lasse gör allt övrigt i modellerna. Vi har haft konstnärliga uppdrag till ett naturprojekt i Norge. ”Erfaringsstolar”, konst som möter naturen. Ingela arbetar som pedagog inom teater och bild för barn/ungdomar/vuxna. Lasse har en målargrupp för vuxna. Den verksamheten har vi i vårt eget kulturhus Aggershus på andra sidan vägen. Ett gammalt Babtistkapell som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1860, liksom skolan som vi arbetar och bor i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Varje dag (nästan) börjar vi

med att ”gå till arbetet”. Här finns så fina rundor att välja, i naturen. På så vis följer vi naturens växlingar, vilket känns gott. För oss ett härligt sätt att leva på. Naturen är

en källa till så mycket positivt.

Berga skola, där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, sen så har vi snickarverkstaden i det lilla röda huset. Vi trivs här på Berga varje timme på dygnet, året om!  Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.


Den 30 sept 2018


Det blåser och blåser och blåser... Ja det hör väl hösten till, men jag har svårt att tycka om när det blåser. Vi har så många stora gamla träd runt om på Berga och även runt Aggershus, och jag bävar alltid lite då vinden är hård. Men annars tycker jag att är hösten en fin tid, luften är ofta så skön att andas och de mörka kvällarna omsluter på ett härligt sätt. Jag känner att jag landar.


*


Nu har vi haft konsert i Aggershus igen. Igår kväll gästades vi av Methera & Mats Rehnman med sin musikaliska berättelse ”STRANGE LOVERS”! Vilken fin kväll det blev. Mats berättade fantastiska historier på ett otroligt fint sätt. Jag blev alldeles tagen av de tre berättelserna. Sen till det den härligt fina kvartetten Methera som med musiken förstärkte dramatiken. Ja det var en ny upplevelse för mig och en väldigt fin sådan. Den kommer jag tänka på länge. Det kändes som publiken i stort kände samma som jag. Våran fantastiska publik som vi har! Varmt tack till Musikerna och Mats berättaren! Varmt tack till publiken!


*


Nästa konsert är blir den 27 oktober. Då gästas vi av trion PRETTY LITTLE LIES.

Läs mer på sidan KONSERTER/EVENEMANG


*


Lasse och jag varvar vår vardag med att vara ute och arbeta lite runt våra hus, så det fortsättningsvis är fint. Ja Lasse har plockat pinnar i massor. Jag har nog mest förberett gårdagskvällens konsert. Vi försöker också att vara i våra ateljéer och arbeta med våra olika uttryck och projekt. En viktig del för oss.

*


Min bok ”En modellbyggares vardag” finns att köpa via nätet hos Bokbörsen (bild på den boken finns längst ner på sidan).  Så har vi nu gjort ännu en bok som också finns att köpa. ”GRÄNSLANDET så nära andetag”. Teckningar av Lars och poesi som jag Ingela har skrivit inspirerad av teckningarna. Båda böckerna finns att köpa genom ”Liljans antikvariat” som innehas av två musiker från trion Krilja som gästat oss flera ggr.


Så här ser pärmens framsida ut på boken Gränslandet.

"Liljans antikvariat grundades i mars 2012 av Jonas Liljeström och Marita Johansson. Till en början drev vi nätförsäljning i kombination med butik i Göteborgs innerstad, men vid årsskiftet 2013 sålde vi butiksverksamheten och driver nu enbart nätbutik.

Liljans antikvariats utbud är brett, men med fokus på historia, konstlitteratur, litteraturvetenskap, sociologi, psykologi, film och teater, New Age och esoterika. Vi har också ett stort och växande sortiment av engelskspråkig litteratur inom samma områden.https://www.bokborsen.se


*

Önskar alla en skön hösttid!*

Här en liten liten bit från en av berättelserna från senaste konserten


Lasses utställning i Gamla Stan Stockholm pågår t.o.m den 6 okt.


Här står Lasse och funderar dagen innan vernissagen.

Några bilder från den gamla vanliga stranden

*Varmt tack till alla bidragsgivare som gjorde min bok möjlig!:

Längmanska fonden, Kung Gustav VI Adolfs kulturfond, Kungliga Patriotiska sällskapet,

Örebro universitet, Kumla Fastigheter AB, Örebro länsmuseum och Enköpings museum.
Uppdaterat 30 sept 2018 av Ingela 

METHERA & MATS REHNMAN gästade Aggershus..