Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 Välkommen till vår gemensamma hemsida

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.

Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur så har vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat mycket med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Sista åren har vi tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, då Ingela skapat alla figurer (människor & djur) i modellerna, Lasse gör allt övrigt i modellerna. Vi har haft konstnärliga uppdrag till ett naturprojekt i Norge. ”Erfaringsstolar”, konst som möter naturen. Ingela arbetar som pedagog inom teater och bild för barn/ungdomar/vuxna. Lasse har en målargrupp för vuxna. Den verksamheten har vi i vårt eget kulturhus Aggershus på andra sidan vägen. Ett gammalt Babtistkapell som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1860, liksom skolan som vi arbetar och bor i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Varje dag (nästan) börjar vi

med att ”gå till arbetet”. Här finns så fina rundor att välja, i naturen. På så vis följer vi naturens växlingar, vilket känns gott. För oss ett härligt sätt att leva på. Naturen är

en källa till så mycket positivt.Berga skola, där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, sen så har vi snickarverkstaden i det lilla röda huset. Vi trivs här på Berga varje timme på dygnet, året om!  Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.


Den 11 maj 2019


Det regnar inte och det blåser inte just nu. Lätta moln och sol från och till, dessutom en mycket behaglig temperatur. Jättehärligt. Så gott i luften efter flera dagars regn... ja just nu tycker jag våren är så fin! Vi har varit i Nora idag och kikat igen på utställningen som Nora har i Bryggerihuset med temautställningen KVINNA. Jag har fått ett rum som jag fick välja själv att fylla med mitt utifrån temat. Eftersom Lasse och jag för 6 år sedan intog hela husets alla 4 plan med vår konst så är jag väl bekant med huset. Jag valde det allra första rummet som är det man kommer in i. Där visar jag målningar på tre väggar och sen en slags installation på det lite upphöjda golvet. Där har jag verk i siden som jag broderat på. Sen några skulpturer i trä. Varmt välkomna dit. Utställningen varar t.o.m den 2 juni.


*


Vi närmar oss nästa konsert som är ett 20-årsjubileum för musikerna. Bert Deivert, Christy O´Leary och Göran ”Freddy” Fredriksson. Konserten är den 25 maj kl. 19. Missa inte den! Förboka gärna, så vet du att du får en plats.


*

Lasse har just blivit klar med sin modell till Köpings museum, som beskriver Köping före och efter branden. Oj sånt pillerarbete och så många hus... och ännu fler skorstenar. Lasse känner sig lite lättad.
*


I sommar kommer Lasse och jag återigen ha en liten konstutställning med våra egna verk, ute i Aggershus. Troligtvis blir vernissagen lördag den 29 juni och varar i två veckor. Då kommer jag baka lite kakor som vanligt så att man kan fika om man vill. Man kan också strosa runt i naturen utanför Aggershus.

Det brukar vara fint!*


Min bok ”En modellbyggares vardag” finns att köpa via nätet hos Bokbörsen (bild på den boken finns längst ner på sidan).  Så har vi nu gjort ännu en bok som också finns att köpa. ”GRÄNSLANDET så nära andetag”. Teckningar av Lars och poesi som jag Ingela har skrivit inspirerad av teckningarna. Båda böckerna finns att köpa genom ”Liljans antikvariat” som innehas av två musiker från trion Krilja som gästat oss flera ggr.


Så här ser pärmens framsida ut på boken Gränslandet.

"Liljans antikvariat grundades i mars 2012 av Jonas Liljeström och Marita Johansson. Till en början drev vi nätförsäljning i kombination med butik i Göteborgs innerstad, men vid årsskiftet 2013 sålde vi butiksverksamheten och driver nu enbart nätbutik.

Liljans antikvariats utbud är brett, men med fokus på historia, konstlitteratur, litteraturvetenskap, sociologi, psykologi, film och teater, New Age och esoterika. Vi har också ett stort och växande sortiment av engelskspråkig litteratur inom samma områden.https://www.bokborsen.se


*Så vacker tid är nu......


*Köpingmodellen.

Från utställningen ”KVINNA” i Nora.*

Varmt tack till alla bidragsgivare som gjorde min bok möjlig!:

Längmanska fonden, Kung Gustav VI Adolfs kulturfond, Kungliga Patriotiska sällskapet,

Örebro universitet, Kumla Fastigheter AB, Örebro länsmuseum och Enköpings museum.
Uppdaterat 11 maj 2019 av Ingela 

Aggershus, vårat lilla Kulturhus på landsbygden...