Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 Välkommen till vår gemensamma hemsida

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.

Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur så har vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat mycket med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Sista åren har vi tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, då Ingela skapat alla figurer (människor & djur) i modellerna, Lasse gör allt övrigt i modellerna. Vi har haft konstnärliga uppdrag till ett naturprojekt i Norge. ”Erfaringsstolar”, konst som möter naturen. Ingela arbetar som pedagog inom teater och bild för barn/ungdomar/vuxna. Lasse har en målargrupp för vuxna. Den verksamheten har vi i vårt eget kulturhus Aggershus på andra sidan vägen. Ett gammalt Babtistkapell som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1860, liksom skolan som vi arbetar och bor i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Varje dag (nästan) börjar vi

med att ”gå till arbetet”. Här finns så fina rundor att välja, i naturen. På så vis följer vi naturens växlingar, vilket känns gott. För oss ett härligt sätt att leva på. Naturen är

en källa till så mycket positivt.

Berga skola, där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, sen så har vi snickarverkstaden i det lilla röda huset. Vi trivs här på Berga varje timme på dygnet, året om!  Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.


Den 15 april 2019


Så är vi redan mitt i april månad! Det känns så otroligt. Nu när jag skriver är klockan snart åtta. Solen har fortfarande en bit kvar på sin väg ner. Härifrån Berga/Aggershus så får vi se många otroligt vackra solnedgångar. I skogen bakom Aggershus är marken så blå av alla blåsippor! Det är så fint! Blåsippand blå färg är ljuvlig. Ja våren är en skön tid, även om man också blir lite trött, det är så mycket man vill göra. Jag försöker måla lite just nu. Förra veckan så arbetade jag med textila blder. Broderar med tunt sysilke på tunt tunt siden. Jag är envis då jag sätter i gång. Det blir många stygn.


*


Jag försöker arbeta lite extra intensivt just nu, då jag ska vara med på en samlingsutställning i Nora med vernissage den 4 maj. Temat är ”Kinnokraft”.  Vi blir en 6-8 olika konstnärer tror jag. Lite osäker där, men det blir i det vackra gamla Bryggeriet, där Lasse och jag ställde ut för ett antal år sedan. Det känns roligt och spännande att arbeta mot ett mål!


*


Den 27 april är det dags för nästa konsert! Då gästas vi av Camilla Åström och Petra Haraldsson med sitt Boye-program. Camilla på dragspel och Petra på piano. Båda sjunger. De var här för några år sedan med den här konserten och har nu utvecklat den lite i melodierna och berättandet. Detta får ni inte missa! Boka på min mailadress ingela.agger@telia.com eller på

min mobil: 070 55 80 526


*


I sommar kommer Lasse och jag återigen ha en liten konstutställning med våra egna verk, ute i Aggershus. Troligtvis blir vernissagen lördag den 29 juni och varar i två veckor. Då kommer jag baka lite kakor som vanligt så att man kan fika om man vill. Man kan också strosa runt i naturen utanför Aggershus. Det brukar vara fint!*


Min bok ”En modellbyggares vardag” finns att köpa via nätet hos Bokbörsen (bild på den boken finns längst ner på sidan).  Så har vi nu gjort ännu en bok som också finns att köpa. ”GRÄNSLANDET så nära andetag”. Teckningar av Lars och poesi som jag Ingela har skrivit inspirerad av teckningarna. Båda böckerna finns att köpa genom ”Liljans antikvariat” som innehas av två musiker från trion Krilja som gästat oss flera ggr.


Så här ser pärmens framsida ut på boken Gränslandet.

"Liljans antikvariat grundades i mars 2012 av Jonas Liljeström och Marita Johansson. Till en början drev vi nätförsäljning i kombination med butik i Göteborgs innerstad, men vid årsskiftet 2013 sålde vi butiksverksamheten och driver nu enbart nätbutik.

Liljans antikvariats utbud är brett, men med fokus på historia, konstlitteratur, litteraturvetenskap, sociologi, psykologi, film och teater, New Age och esoterika. Vi har också ett stort och växande sortiment av engelskspråkig litteratur inom samma områden.https://www.bokborsen.se


*Blåsippan ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår...


*
Några bilder från min äldre bildgrupp som jag har genom Kulturskolan ute i Aggershus. De är tio stycken otroligt trevliga och väldigt flitiga elever. De utvecklas så härligt hela tiden i sitt bildspråk. Den här gruppen är fullsatt, men i den yngre gruppen 8-13 år finns det plats om man hör av sig till mig. Vi ses måndagar 16.30-18.00.

Här har Lasse och jag åkt till vår fina favoritstrand igen... Fika har vi med + kamera och ritblock förstås.*

Varmt tack till alla bidragsgivare som gjorde min bok möjlig!:

Längmanska fonden, Kung Gustav VI Adolfs kulturfond, Kungliga Patriotiska sällskapet,

Örebro universitet, Kumla Fastigheter AB, Örebro länsmuseum och Enköpings museum.
Uppdaterat 15 april 2019 av Ingela 

Här spanar Lasse efter någonting vid stranden...