Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 


Välkommen till vår gemensamma hemsida

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.


Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur så har vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat mycket med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Sista åren har vi tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, då Ingela skapat alla figurer (människor & djur) i modellerna, Lasse gör allt övrigt i modellerna. Vi har haft konstnärliga uppdrag till ett naturprojekt i Norge. ”Erfaringsstolar”, konst som möter naturen. Ingela arbetar som pedagog inom teater och bild för barn/ungdomar/vuxna. Lasse har en målargrupp för vuxna. Den verksamheten har vi i vårt eget kulturhus Aggershus på andra sidan vägen. Ett gammalt Babtistkapell som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1869, liksom skolan som vi arbetar och bor i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Varje dag (nästan) börjar vi

med att ”gå till arbetet”. Här finns så fina rundor att välja, i naturen. På så vis följer vi naturens växlingar, vilket känns gott. För oss ett härligt sätt att leva på. Naturen är

en källa till så mycket positivt.

Berga skola, där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, sen så har vi snickarverkstaden i det lilla röda huset. Vi trivs här på Berga varje timme på dygnet, året om!  Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.


Den 19 februari 2018


Idag har det varit snöskottning igen. Det föll ca 10 cm tät fin snö. Men den var ok att skotta då termometern visade strax under 0:an. När man skottat ett par timmar så smakar kaffet alltid så himla gott!

*


Trion Beata Bermuda gästade oss i lördags. Först var det väldigt segt med bokningar, men så plötsligt så hade vi en fin mysig publik. Att lyssna på den här trion var för mig enbart en varm och positiv upplevelse! Ja det är så spännande med musik! Nästa konsert är den 24 mars. Då gästas vi av musikern SARA MÖLLER. Sara sjunger och spelar piano. Hon har en varm och fin röst tycker jag. Mer finns att läsa på sidan KONSERTER/EVENEMANG.*


Vi var som sagt på Vårsalongens förhandsvisning ute på Djurgården i Stockholm. Det är alltid kul och spännande... och många människor.

Konsten är en brokig blandning, det finns nog något för alla att tycka om,

något för alla att tycka, oj vad knäppt, något... ja det är verkligen en bred blandning. Lasses två teckningar hängde väldigt fint mitt i den första stora salongen. Det gladde oss. Vårsalongen håller på till en bit fram i mars.

Se den! Det är en upplevelse på många sätt!


*


Min bok ”En modellbyggares vardag” finns att köpa via nätet hos Bokbörsen (bild på den boken finns längst ner på sidan).  Så har vi nu gjort ännu en bok som också finns att köpa. ”GRÄNSLANDET så nära andetag”. Teckningar av Lars och poesi som jag Ingela har skrivit inspirerad av teckningarna. Båda böckerna finns att köpa genom ”Liljans antikvariat” som innehas av två musiker från trion Krilja som gästat oss flera ggr.


Så här ser pärmens framsida ut på boken Gränslandet.

"Liljans antikvariat grundades i mars 2012 av Jonas Liljeström och Marita Johansson. Till en början drev vi nätförsäljning i kombination med butik i Göteborgs innerstad, men vid årsskiftet 2013 sålde vi butiksverksamheten och driver nu enbart nätbutik.

Liljans antikvariats utbud är brett, men med fokus på historia, konstlitteratur, litteraturvetenskap, sociologi, psykologi, film och teater, New Age och esoterika. Vi har också ett stort och växande sortiment av engelskspråkig litteratur inom samma områden.
https://www.bokborsen.se
*

Tänk så långa dagarna redan har blivit. Det är väldigt härligt. Allting känns på något vis lättare då, det känns som man hinner mer. Ja ljuset gör gott!


*


Här ett litet smakprov från lördagens konsert.Lasse står vid sina bilder på Vårsalongen och vid invigningen var det en härlig kör som sjöng.

Här är det invigning av Vårsalongen. Härlig körsång som fyllde rummet.
Här hänger vi vår utställning i Sala på Aguélimuseet.


Här är ett par bilder från då vi hängde vår utställning på Aguélimuseet i Sala


Varmt tack till alla bidragsgivare som gjorde min bok möjlig!:

Längmanska fonden, Kung Gustav VI Adolfs kulturfond, Kungliga Patriotiska sällskapet,

Örebro universitet,Kumla Fastigheter AB, Örebro länsmuseum och Enköpings
Uppdaterat 19 feb 2018 av Ingela


 

Trion BEATA BERMUDA har har gästat Aggershus....