Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 Välkommen till vår gemensamma hemsida

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.

Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur så har vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat mycket med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Sista åren har vi tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, då Ingela skapat alla figurer (människor & djur) i modellerna, Lasse gör allt övrigt i modellerna. Vi har haft konstnärliga uppdrag till ett naturprojekt i Norge. ”Erfaringsstolar”, konst som möter naturen. Ingela arbetar som pedagog inom teater och bild för barn/ungdomar/vuxna. Lasse har en målargrupp för vuxna. Den verksamheten har vi i vårt eget kulturhus Aggershus på andra sidan vägen. Ett gammalt Babtistkapell som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1860, liksom skolan som vi arbetar och bor i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Varje dag (nästan) börjar vi

med att ”gå till arbetet”. Här finns så fina rundor att välja, i naturen. På så vis följer vi naturens växlingar, vilket känns gott. För oss ett härligt sätt att leva på. Naturen är

en källa till så mycket positivt.

Berga skola, där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, sen så har vi snickarverkstaden i det lilla röda huset. Vi trivs här på Berga varje timme på dygnet, året om!  Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.


Den 15 juni 2018


Nu har det varit lite svalare några dagar. Det har varit riktigt skönt! Efter regnet så kom dofterna, inte av gult torrt gräs... nej av något mer friskt. Jag hade längtat så att få gå i regn. Det fick jag och det var skönt!


*


Ja nu har vi sommaruppehåll med konsertverksamheten. Nu blir det en paus fram till någon gång i september tror jag. Höstens konserter är nästan klara.

Jag tycker alltid vi har så fina skickliga musiker som kommer till Aggershus och dessutom så har vi en underbar publik. Tack till alla.


*


I sommar kommer Lasse och jag ha en utställning i Aggershus med vernissage den 30 juni. Det känns riktigt roligt. Då kommer vi som för några år sedan även ha en liten fikaservering i all enkelhet till självkostnadspris. Jag bakar lite kakor... så kan man om vädret tillåter sitta ute och bara njuta av naturen.


Vernissagedagen blir extra fin då vi inviger med en liten konsert, då finns Sébastien Dubé där tillsammans med sin kontrabas. Det är vi så jätteglada för!


*


Min bok ”En modellbyggares vardag” finns att köpa via nätet hos Bokbörsen (bild på den boken finns längst ner på sidan).  Så har vi nu gjort ännu en bok som också finns att köpa. ”GRÄNSLANDET så nära andetag”. Teckningar av Lars och poesi som jag Ingela har skrivit inspirerad av teckningarna. Båda böckerna finns att köpa genom ”Liljans antikvariat” som innehas av två musiker från trion Krilja som gästat oss flera ggr.


Så här ser pärmens framsida ut på boken Gränslandet.

"Liljans antikvariat grundades i mars 2012 av Jonas Liljeström och Marita Johansson. Till en början drev vi nätförsäljning i kombination med butik i Göteborgs innerstad, men vid årsskiftet 2013 sålde vi butiksverksamheten och driver nu enbart nätbutik.

Liljans antikvariats utbud är brett, men med fokus på historia, konstlitteratur, litteraturvetenskap, sociologi, psykologi, film och teater, New Age och esoterika. Vi har också ett stort och växande sortiment av engelskspråkig litteratur inom samma områden.


https://www.bokborsen.se
*

Önskar alla en riktigt vacker och fin sommar!!*Några av mina Kulturskoleelever njuter soligt väder under skapandestunden.


*Varmt tack till alla bidragsgivare som gjorde min bok möjlig!:

Längmanska fonden, Kung Gustav VI Adolfs kulturfond, Kungliga Patriotiska sällskapet,

Örebro universitet,Kumla Fastigheter AB, Örebro länsmuseum och Enköpings
Uppdaterat 15 juni 2018 av Ingela


 

Nu är det sommar och snart en konstutställning i Aggershus....