Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 Välkommen till vår gemensamma hemsida

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.

Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur så har vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat mycket med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Sista åren har vi tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, då Ingela skapat alla figurer (människor & djur) i modellerna, Lasse gör allt övrigt i modellerna. Vi har haft konstnärliga uppdrag till ett naturprojekt i Norge. ”Erfaringsstolar”, konst som möter naturen. Ingela arbetar som pedagog inom teater och bild för barn/ungdomar/vuxna. Lasse har en målargrupp för vuxna. Den verksamheten har vi i vårt eget kulturhus Aggershus på andra sidan vägen. Ett gammalt Babtistkapell som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1860, liksom skolan som vi arbetar och bor i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Varje dag (nästan) börjar vi

med att ”gå till arbetet”. Här finns så fina rundor att välja, i naturen. På så vis följer vi naturens växlingar, vilket känns gott. För oss ett härligt sätt att leva på. Naturen är

en källa till så mycket positivt.Berga skola, där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, sen så har vi snickarverkstaden i det lilla röda huset. Vi trivs här på Berga varje timme på dygnet, året om!  Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.


Den 16 september 2019


Nu har det regnat ganska mycket de senaste dagarna... Det är

verkligen höst ute! Det är väldigt vackert, med mustiga färger över allt.

Ja jag tycker om hösten på många sätt, men visst, man känner sig

lite tröttare tycker jag då dagarna blir kortare.


*


Nu på lördag den 19 oktober är det KONSERT igen!!!!


Konserten IRRBLOSS, med för Aggershus nya musikerna

Maja Heurling och Ola Sandström,

och så för Aggershus kända musikerna

Livet Nord och Daniel Wejdin.


IRRBLOSS har tonsatt dikter utifrån en diktsamlingen

av Signe Aurell som gavs ut för 100 år sedan!


Läs mer på sidan KONSERTER/EVENEMANG  


Varmt Välkomna!

                              

*


Nu har mina målargrupper varit igång några veckor, på måndagskvällarna.

Jag har dem genom Hallsbergs Kulturskola. Det är jättespännande varje måndagkväll att se vad som händer på alla papper vi spänner upp. Det är blyertsteckningar, kolteckningar och sen målningar, då mest med akryl.

Ibland är det alldeles tyst i rummet av all koncentration. Det känns väldigt fint!*Min bok ”En modellbyggares vardag” finns att köpa via nätet hos Bokbörsen (bild på den boken finns längst ner på sidan).  Så har vi nu gjort ännu en bok som också finns att köpa. ”GRÄNSLANDET så nära andetag”. Teckningar av Lars och poesi som jag Ingela har skrivit inspirerad av teckningarna. Båda böckerna finns att köpa genom ”Liljans antikvariat” som innehas av två musiker från trion Krilja som gästat oss flera ggr.


Så här ser pärmens framsida ut på boken Gränslandet.

"Liljans antikvariat grundades i mars 2012 av Jonas Liljeström och Marita Johansson. Till en början drev vi nätförsäljning i kombination med butik i Göteborgs innerstad, men vid årsskiftet 2013 sålde vi butiksverksamheten och driver nu enbart nätbutik.

Liljans antikvariats utbud är brett, men med fokus på historia, konstlitteratur, litteraturvetenskap, sociologi, psykologi, film och teater, New Age och esoterika. Vi har också ett stort och växande sortiment av engelskspråkig litteratur inom samma områden.https://www.bokborsen.se


*Det är verkligen höst nu!!


*


Från konserten den 28 september med Cecilia Zilliacus och Arne Forsén.!


            
.

Nu har verandan på Aggershus baksida fått lite ny vit färg.

Efter varje uppgift som blir klar känner man sig så nöjd.*


Varmt tack till alla bidragsgivare som gjorde min bok möjlig!:

Längmanska fonden, Kung Gustav VI Adolfs kulturfond, Kungliga Patriotiska sällskapet,

Örebro universitet, Kumla Fastigheter AB, Örebro länsmuseum och Enköpings museum.
Uppdaterat 16 oktober 2019 av Ingela 

Arne Forsén och Cecilia Zilliacus spelade...