Konstnärerna

Ingela & Lars Agger

 
 Välkommen till vår gemensamma hemsida

Konstnärerna Ingela & Lars Agger

Se vad vi arbetar med, var och en för sig och tillsammans.

Förutom skapandet av vår egen konst genom måleri, teckning eller skulptur så har vi ibland en del uppdrag. Lasse har arbetat mycket med historiska modeller genom åren. Birka ute på Björkö, Slottet tre kronor på Slottsmuseet i Stockholm.


Sista åren har vi tillsammans haft modelluppdrag till Stenarbetarmuseet i Kumla, då Ingela skapat alla figurer (människor & djur) i modellerna, Lasse gör allt övrigt i modellerna. Vi har haft konstnärliga uppdrag till ett naturprojekt i Norge. ”Erfaringsstolar”, konst som möter naturen. Ingela arbetar som pedagog inom teater och bild för barn/ungdomar/vuxna. Lasse har en målargrupp för vuxna. Den verksamheten har vi i vårt eget kulturhus Aggershus på andra sidan vägen. Ett gammalt Babtistkapell som tidigare hette ”Sions Borg” byggt i början av 1860, liksom skolan som vi arbetar och bor i.


Här är väldigt vackert, med naturen nära, vilket vi älskar. Varje dag (nästan) börjar vi

med att ”gå till arbetet”. Här finns så fina rundor att välja, i naturen. På så vis följer vi naturens växlingar, vilket känns gott. För oss ett härligt sätt att leva på. Naturen är

en källa till så mycket positivt.

Berga skola, där vi bor och där vi arbetar i våra ateljéer, sen så har vi snickarverkstaden i det lilla röda huset. Vi trivs här på Berga varje timme på dygnet, året om!  Kulturhuset Aggershus ligger på andra sidan vägen.


Den 10 dec 2018


Det snöar just nu. Ja det är ofta så den här tiden. Ena dagen slask och nästa snö... Men det behövs inget djupt snötäcke för att det ska bli väldigt mycket ljusare.


*


Årets sista konsert var den 9 december, igår. Det var grupperna

KAJA & TETRA som kom tillbaka med sin julbrygd ”MIDVINTERVAKA”.

Det är jag jätteglad för. Det är så härlig musik, så många färger och så

väldigt mycket julstämning på det bästa av alla sätt.


Det kändes som att publiken också tyckte så... Aggershus var fullsatt nästan till sista stol. Stämningen var varm och det som musikerna bjöd på var fantastiskt! Det kändes som hela världens julmusik fanns med på scenen. Bättre kan det inte bli! Varmt varmt tack alla fina musiker för att ni kom tillbaka! Tack också till vår alltid så fina publik. Utan er blev det inga konserter.


*


Snart kommer jag uppdatera sidan KONSERTER/EVENEMANG, med vårens konserter. Jag behöver bara avsluta alla mina grupper så att det finns lite tid. Då blir det också lite mer från Midvintervaka-konserten. Så håll utkik!


*


Snart är det vernissager i Aggershus. Jag avslutar alltid mina terminer med att målargrupperna får ha en vernissage för familj och vänner. Det brukar bli så fint! Under en termin hinner det bli massor av fina bilder. Så det känns väldigt roligt och lite spännande varje termin.


*


Min bok ”En modellbyggares vardag” finns att köpa via nätet hos Bokbörsen (bild på den boken finns längst ner på sidan).  Så har vi nu gjort ännu en bok som också finns att köpa. ”GRÄNSLANDET så nära andetag”. Teckningar av Lars och poesi som jag Ingela har skrivit inspirerad av teckningarna. Båda böckerna finns att köpa genom ”Liljans antikvariat” som innehas av två musiker från trion Krilja som gästat oss flera ggr.


Så här ser pärmens framsida ut på boken Gränslandet.

"Liljans antikvariat grundades i mars 2012 av Jonas Liljeström och Marita Johansson. Till en början drev vi nätförsäljning i kombination med butik i Göteborgs innerstad, men vid årsskiftet 2013 sålde vi butiksverksamheten och driver nu enbart nätbutik.

Liljans antikvariats utbud är brett, men med fokus på historia, konstlitteratur, litteraturvetenskap, sociologi, psykologi, film och teater, New Age och esoterika. Vi har också ett stort och växande sortiment av engelskspråkig litteratur inom samma områden.https://www.bokborsen.se


*

Njut av hösten! Tänd gärna ett litet ljus vid fikastunden... det är så gott!*


.
Höst
*Varmt tack till alla bidragsgivare som gjorde min bok möjlig!:

Längmanska fonden, Kung Gustav VI Adolfs kulturfond, Kungliga Patriotiska sällskapet,

Örebro universitet, Kumla Fastigheter AB, Örebro länsmuseum och Enköpings museum.
Uppdaterat 10 dec 2018 av Ingela 

Kaja & Tetra med sin ”Midvintervaka” gästade Aggershus..